Vuoden 2015 parhaat biisit

Vuonna 2015 maailmalla julkaistiin useita upeita kappaleita, joiden suosio räjähti taivaisiin. Vuoden aikana nähtiin niin koskettavia kappaleita kuin myös bilehittejä, jotka saivat ihmiset ympäri maailmaa rakastumaan niihin. Nyt tarkoituksena on käydä läpi 5 parastmaxresdefault (5)a kappaletta viime vuodelta ja listata miksi ihmiset tykästyivät juuri tähän biisiin. Kriteereihimme vaikuttaa kappaleen listasuosio, yleinen vastaanotto, kappaleen suosio eri alustoilla ja myös kappaleen vaikutus ihmisiin.

5. Sorry – Adele

Vuoden 2015 loppua kohden ilmestynyt Sorry, mutta se ehti jo sinä aikana tulla eräiksi parhaiten muistettavista kappaleista, mitä koko vuonna julkaistiin. Sen tarttuva kertosäkeistö oli jokaisen suussa koko loppuvuoden ja lausetta “Hello, it’s me” kuuli radiosta, televisiosta ja internet teki siitä hauskaa. Se myös onnistui saamaan ennen vuoden loppua yli 800 000 000 katsomiskertaa Youtubessa, joka tekee siitä Youtuben puolella erään suurimmista hiteistä pitkiin aikoihin.

4. See you again – Wiz Khalifa ft. Charlie Puth

Fast and Furious 7 elokuvan tunnusmusiikkina soinut See you again on koskettava kappale, jonka tarkoituksena on kunnioittaa edesmenneen Paul Walkerin muistoa. Kappaleen sanat ja tarttuva rytmi jäivät päähän moneksi viikoksi ja se pysyi top-listoilla vielä vuoden loppuun asti tiukasti.

3. Lean On – Major Lazer ft. Mo & DJ Snake

Sanomattakin eräs parhaista vuoden kappaleista. Biisin sanat tarttuivat päähän ja se vetosi niin vanhoihin kuin nuoriin. Se soi niin koulujen käytävillä kuin baarien tanssilattioilla ympäri vuoden ja sen saama kritiikki oli pääosin positiivista.

2. Take me to church – Hozier

Hozierin upea kappale on eräs parhaista pop-kappaleista, joka julkaistiin tälle vuodelle. Sen sanat ovat upeat, laulaminen on todella koskettavaa ja kappale nousi nopeaa kriitikoiden ylistämäksi. Vaikka kappale ei onnistunutkaan pysymään listoilla niin pitkään kuin monet muut listan kappaleista, on sitä monissa lähteissä sanottu vuoden parhaaksi kappaleeksi, eli se on pakko sisältää listalle.

1. Uptown funk – Mark Ronson ft. Bruno Mars

Ehdottomasti vuoden kuumin biisi. Kappaletta soitettiin kyllästymiseen asti käytännössä ottaen kaikkialla. Se sopi niin pirteän musiikin ystäville kuin tanssimusiikista pitäville – nuoret pitivät sen viittauksista kulttuuriin ja vanhemmat ihmiset pitivät sen rytmistä sekä sanoista. Se myös pysyi koko vuoden listoilla, joka auttaa sen pääsemään sijalle 1. listassa.