Suosituin laulu – ikinä

On vaikea vastata siihen, mikä on suosituin koskaan julkaistu laulu. Periaatteessa on hyvin vaikea määritellä, mikä kappale on esimerkiksi saanut kaikista eniten kuuntelua, koska ennen 2000-lukua yksittäisten kappaleiden kuunneltuja määriä oli hyvin vaikea määritellä. Nykyään Spotifyn ja muiden musiikin jakamiseen perustuvien palveluiden yleistyttyä tämä on helpottunut huomattavasti, mutta silloin listaltamme pitäisi sulkea pois turhan suuri määrä popmusiikkia muuttaneita kappaleita.

Tästä syystä päätimme koota kolmen kappaleen listan kappaleista, joiden nimet ovat esiintyneet huomattavan usein kriitikoiden puhuessa maailman parhaista kappaleista. Kriteereinä on yksinomaan se, miten useasti kappaleen nimi on mainittu eri julkaisuissa, joissa on puhuttu maailman parhaista kappaleista.

Like a Virgin – Madonna

Madonna on nimi, joka on todennäköisesti tuttu jokaiselle pop-fanille ja syystäkin. Hänen uransa on hyvin vaikuttava ja se sisältää useita erilaisia hittejä, joista hän on jäänyt ihmisten mieliin. Kriitikot ovat monesti sanoneet Like a Virginin olevan Madonnan paras kappale ja se tulee esille hyvin usein listan parhaana kappaleena, kun puhutaan menneen vuosituhannen parhaasta pop-kappaleesta. Tämä ei ole mitenkään perätön väite – kappaleen saama suosio pohjautuu usein sen aiheuttamaan kulttuurilliseen vaikutukseen. Kappale oli omiaan nostamaan Madonnan suurten tähtien joukkoon todistamalla, että hän pystyy luomaan useita, todella hyvin myyviä singlejä.

Imagine – John Lennon

John-Lennon-in-1970Beatlesin perustajana tunnettu John Lennon on eräs maailman tunnetuimmista miesartisteista ja hän oli aktiivisesti mukana popmusiikin parissa aina kuolemaansa saakka. Lennonin soolouran eräistä ikimuistoisimmista kappaleista on vaikutusvaltainen, mutta rauhallinen Imagine, joka onnistui saavuttamaan kohtalaista suosiota eri maissa. Vaikka sen suosio ei ollut yhtä rajua kuin monien muiden kappaleiden, on kriitikot usein sanonut sen olevan paras kappale, jota on koskaan julkaistu.

Billie Jean – Michael Jackson

Vuonna 1983 julkaistu Billie Jean oli Jacksonin ensimmäisten todellisten hittien joukossa. Kappale saavutti suurta suosiota heti julkaisuajankohdastaan lähtien ja kriitikot ylistivät kappaletta sen tarttuvasta rytmistä sekä luovasta sanoituksesta. Se kertoo Jacksonin kokemuksesta naisen kanssa, joka väitti julkisuudessa kantavansa hänen lastaan. Vaikka väite ei ollutkaan totta, sai kappale villin tarinan taakseen, joka siivitti sen matkaa listoilla eteenpäin. Se onnistui pääsemään parhaiten myyväksi singleksi Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Sveitsissä.