Popmusiikki on onnistunut käymään läpi useiden eri vuosikymmenten aikana tapahtuneet muutokset ja se on silti pysynyt eräänä suosituimmista musiikin tyylilajeista, mitä 1900-luvun ja 2000-luvun aikana on nähty. On kuitenkin hyvin Justin_Bieber_mugshot,_fronthelppo ottaa esille jokaiselta eri musiikin aikakaudelta erilaisia henkilöitä, jotka auttoivat popmusiikkia kehittymään ja joiden nimet nousevat alituiseen esiin popmusiikista puhuttaessa. Päätimme siis koota listan, jossa käymme mielestämme eniten poppia muokanneet “popin kuninkaat” ja tehdä niistä lyhyen listan.

The Beatles

Kun puhutaan popmusiikista, ei Beatlesia voi jättää mainitsematta. He ovat eräs suurimmista yhtyeistä joita on koskaan nähty – heitä kuunneltiin Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa, sekä niiden vaikutus heitä ympäröivään kulttuuriin oli uskomaton. Kaikki kuuntelivat 60-luvulla Beatlesiä ja heidän levyjään myytiin huikeaa vauhtia. Heitä kuunnellaan vielä tänäkin päivänä ja yhtyeen entiset jäsenet elävät vieläkin sen ajan levytyksistä saamillaan rahoilla. Beatles on ehdottomasti tunnetuin poppia soittava yhtye ja asia tulee todennäköisesti pysymään näin vielä useiden vuosikymmenien ajan.

Michael Jackson

Valinta Michael Jacksonin ja Madonnan välillä on tiukka, mutta Michael Jacksonia ei voi jättää listalta poissa. Hän antoi kasvot 1980-luvulla popmusiikille ja hänen ansiostaan popmusiikin suosio alkoi taas nousemaan radikaalisti. Kehitys oli hyvin samanlaista kuin Beatlesilla 60-luvulla. Jackson kuitenkin onnistui viemään popin täysin uudelle tasolle ja hänen kuolemansa 2009 osoitti tämän hyvin. Hänen kuolemansa oli todella raskas monelle musiikin fanille ja häntä muistellaan vielä tänäkin päivänä.

Justin Bieber

Nykyään on useita artisteja, joita voisi valita tähän listaan, mutta jos puhutaan pelkästään nimistä, on Justin Bieber todennäköisesti kaikista tunnetuin nykyajan pop-artisti. Hänen kappaleensa ovat soineet 2010-luvun taitteesta lähtien radioissa ja hän on kerännyt miljoonia faneja ympäri maailmaa. Bieberin musiikki on saanut todella positiivisen vastaanoton ja hän on tuomassa hiljalleen poppia takaisin ihmisten pariin. 2000-luvulla oli harvoja artisteja, jotka onnistuivat tekemään popmusiikin parissa itselleen nimeä, mutta Bieber on ollut yksi näistä ihmisistä, joka on tuonut popin takaisin normaalien musiikin kuuntelijoiden pariin. Hänen rinnallaan listalle olisi voinut valita myös Katy Perryn, Lady Gagan tai Rihannan, mutta Bieberin vaikutus 2010-luvulla on ollut heistä ehdottomasti isoin.