Popin kuningas

King of Pop, tai suomalaisittain Popin kuningas, on yleinen lempinimi, jonka Michael Jackson on saanut uransa aikana, joka kertoo hyvin paljon hänen vaikutuksesta kulttuuriin ja erityisesti popmusiikin kehittymiseen. Monet ihmiset pitävät häntä esimerkillisenä henkilönä, koska hän onnistui nostamaan popmusiikin uuteen nousuun 1980-luvulla, jolloin myös monet muut artistit maxresdefault (16)onnistuivat saamaan ensimmäistä kertaa jalansijaa popin parissa. Siinä missä Beatles onnistui dominoimaan musiikillaan 1960-lukua, Michael Jackson sytytti kansassa uuden innon popin pariin, joka nostatti useat pop-artistit kerralla huipulle.

Jacksonin tarina alkaa Indianasta, jossa hän syntyy suurperheen kahdeksanneksi lapseksi. Hänen isänsä, Joe Jackson pahoinpiteli häntä niin fyysisesti kuin henkisesti hänen koko lapsuutensa ajan, josta Jackson on usein avautunut julkisuudessa. Joe otti tehtäväkseen saada hänen lapsensa huipulle, jonka johdosta Jackson 5 perustettiin vuonna 1964. Jackson 5 pysyi suosiossa 1970-luvun alkupuolelle, mutta heidän suosionsa alkoi hiljalleen hiipumaan sen jälkeen.

Michaelin soolouran oli alunperin tarkoitus herätellä yhtyeen suosiota uuteen nousuun, mutta tämä epäonnistui huomattavan pahasti. Jackson 5 ei koskaan toipunut sen saamasta kolauksesta suosioonsa, mutta Michael Jacksonin sooloura jatkoi nousuaan. Vuoden 1975 jälkeen, kun Jackson vaihtoi levy-yhtiötään Epiciin, hänen uransa jatkoi tasaista kasvua, mutta varsinainen suosion räjähdys tapahtui vasta 1983, jolloin hän julkaisi Thrillerin, joka on hänen parhaiten myynyt albuminsa vielä tänäkin päivänä.

Tämän jälkeen Jacksonin ura oli noususuhdanteessa niin kauan, kuin hän koki imagoonsa ensimmäisen todellisen kolauksen. Vuoden 1994 syytökset lapsen hyväksikäytöstä jättivät jälkensä yleisön kuvaan Jacksonista. Hänen uransa ei kuitenkaan missään vaiheessa todellisesti hiipunut, vaikka hänen suosionsa ei kasvanutkaan enää niin hurjasti kuin aiemmin. Kun Jackson kuitenkin sai 2003 toisen syytöksen lapsen hyväksikäytöstä, oli se tarpeeksi sulkemaan Jacksonin suosion hiipumiseen. Tämä oli hyvin vaikea asia käsiteltäväksi ja vaikka nykyään on hyvin vahvoja todisteita, ettei hän ollut syyllinen, on tapaus usein koettu hänen uransa turmioksi.

Jackson kuitenkin päätti elvyttää uransa vuonna 2009, kun hän julkaisi comeback-kiertueensa. Hän ei kuitenkaan ollut selvästi varautunut kiertueeseen henkisen epävakautensa vuoksi, joka johti lääkkeiden törkeään väärinkäyttöön. Tämä väärinkäyttö oli kohtalokasta ja Popin kuningas nukkui pois keskuudestamme 25. kesäkuuta 2009. Jacksonin legenda jää kuitenkin elämään ikuisesti ja hänen levynsä myyvät vielä tänäkin päivänä samoin kuin Elviksen ja monien muiden vastaavien tähtien.