Popmusiikki, eli populaarimusiikki, jota myös usein kutsutaan kansankielellä popiksi, on rockin tyylilaji, joka lähti kehittymään hieman yli puoli vuosisataa sitten. Sen tarkoituksena oli alunperin tarkoitus toimia uudenlaisena musiikin tyylilajina, joka ei olisi niin raskasta kuin rock, mutta siinä on havaittavissa vivahteita useista eri musiikin lajeista, kuten kantrista, tanssimusiikista ja jazzista. Nykyään popmusiikin käsite on kuitenkin laajentunut hyvin vahvasti, koska se on alkanut olemaan hiljalleen olemaan synonyymi populaarimusiikille.

Popmusiikin historian juuret juontuvat suoraan 1950-luvulle, mutta sen kannatus varsinaisesti alkoi räjähtämään vasta 1960-luvun puolella. Ensimmäinen popmusiikin tähdistä on englantilainen Beatles, joka on vielä tänäkin päivänä suuresti arvostettu yhtye, jonka kappaleet pyörivät edelleen radioissa ympäri maailman. 1960-luvun vaihteessa popmusiikki saikin siivet alleen ja popmusiikille ominaiset piirteet, joita ovat mm. musiikin pyrkimys vedota massoihin ja lyhyet, mieleen jäävät kappaleet rockia usein “yksinkertaistetummilla” sanoituksilla.

1970-luvulle tultaessa uusi aalto pop-tähtiä oli syntymässä, joiden joukkoon lukeutui mm. Elton John ja Bonnie Tyler. 1980-luvun on kuitenkin usein sanottu olevan popin parasta aikaa – uusia popin edustajia syntyi melkein viikottain ja monet heistä ovat vielä tänä päivänäkin tunnettuja. Näiden artistien joukossa on mm. Madonna, Prince ja Michael Jackson. Popmusiikista tulikin eräitä 1980-lukua muokanneista, kulttuurillisista tekijöistä eteenkin läntisissä valtioissa.

1990-luvun aikana popmusiikin kehittyminen hidastui hieman, mutta hieman ennen vuosituhannen alkamista sen suosio alkoi taas hiljalleen kivuta, varsinkin poikabändien, kuten Nsyncin ja Backstreet Boysin, sekä laulajien, kuten Robbie Williamsin johdosta. 2000-luvun alun valtasikin poikabändit, joiden suosio kuitenkin hiipui jo muutaman vuoden sisällä. Electronic Dance Music ja täysin uudenlaiset musiikkilajit alkoivat ottamaan valtaa hallitsevina musiikkilajeina. Vuosien saatossa perinteinen popmusiikki alkoi muuttamaan olomuotoaan kovasti. Nykyisin eräitä tunnistettavimpia popmusiikin edustajia ovat todennäköisesti Justin Bieber ja Lady Gaga, jotka ovat olleet varsinkin nuorison joukossa erityisen suosittuja. Justin Bieber varsinkin on alkanut tekemään popmusiikista taas hyvin suosittua tekemällä massaan helposti vetoavia kappaleita.

Vuosien vaihteessa popmusiikki on nähnyt monenlaisia muutoksia, mutta yksi yhteinen tekijä kaikissa muutoksissa o nollut se, että pop tyylilajina ei ole missään vaiheessa oikeastaan kadonnut, eikä sen suosio ole alkanut missään vaiheessa tosissaan hiipumaan. On siis turvallista sanoa, että pop on tullut tänne jäädäkseen.