Miten luot onnistuneen uran popmusiikin parissa

Musiikkiuran luominen on nykyään vaikeampaa kuin koskaan aiemmin. Laulajalla odottaa edessään useita eri haasteita ennen kuin hän pääsee uransa huipulle ja tilanne on vielä pahempi, jos unelmana on soittaa instrumenttia jossain poppia soittavassa yhtyeessä varsinkin siitä syystä, että moni pop-yhtye on kokeillut tietoisesti vaihtaa instrumentteja pois kappaleistaan. On kuitenkin tiettyjä tapoja joiden avulla nykymaailmassa voi päästä pinnalle popmusiikkia soittamalla ja haluamme kertoa ne tässä artikkelissa mahdollisimman monipuolisesti.

Kilpailut

Vaikka pop-artisteja löytyy paljon ja kilpailu on tiukkaa, on nykyaikainen teknologian kehittyminen sekä television nouseminen osaksi jokaisen arkea nostanut uusia mahdollisuuksia saada näkyvyyttä artistina. Viime vuosina Suomen katsotuimpien ohjelmien joukosta on löytynyt useita kilpailuja, joissa on joko kyse uuden lahjakkuuden etsimisestä tai sitten suoraan laulamisesta. Esimerkiksi Voice of Finlandin ensimmäinen kausi veti yli miljoona ihmistä ruudun ääreen useana iltana ja ensimmäisen kauden voittaja on vieläkin julkisuudessa aika ajoin. Televisio voi siis laukaista sinulle hyvällä tuurilla menestyksekkään uran käyntiin.

Internet

On myös olemassa lukuisia esimerkkejä, joissa artisti on päässyt suuren yleisön eteen lataamalla omia kappaleitaan esimerkiksi Youtubeen tai Spotifyihin. Tämä on loistava tapa saada suosiota, vaikka läpimurron mahdollisuudet eivät ole kovin suuret. Jos kuitenkin onnistuu saamaan videolle paljon katsojia, voi se olla jo tarpeeksi luomaan uran popmusiikin parissa. Hyvä esimerkki tästä on Justin Bieber, jonka ura lähti käyntiin siitä, kun Scooter Braun löysi hänen Youtube videonsa ja päätti ehdottaa Bieberille levytyssopimusta. Tämä onnistui ja Bieber julkaisi jo samaisena psy_1vuonna ensimmäisen läpimurron tehneen hittinsä – One Timen.

Haasteet

On kuitenkin hyvä pitää jalat maan tasalla ja ottaa huomioon se, miten raju kilpailu musiikkialalla on. Vaikka nykyään on paljon helpompi saada kansainvälistä huomiota ja suosioon voi päästä aivan hetkessä, on sillä myös omat haittansa. Ihmiset alkavat tottumaan siihen, että uusia artisteja ja hittejä tulee koko ajan. Tuoreus on päivän sana ja yhden hitin ihmeitä tapahtuu alituiseen. Kannattaa siis harkita kahteen kertaan ennen kuin harkitsee musiikin ottamista uravalinnaksi. Jos kuitenkin on takuuvarma taidoistaan ja tietää, että on valmis viettämään rutkasti aikaa uran kehittämisen parissa, silloin musiikki on otollinen vaihtoehto.