K-pop hurmaa erilaisuudellaan

Pop-musiikista paljon tietävät ovat varmasti kuulleet K-popista eli korealaisesta popista, joka on tällä hetkellä yksi ehdottomasti kuumimmista ilmiöistä Aasian musiikkimaailmassa, eikä suosiolle näy loppua. K-popin lumoihin ovat uponneet myös hyvin monet muut poppia kuuntelevat ihmiset ympäri maailmaa, sillä kyseessä on raikas ja piristävällä tavalla erilainen ote poppiin, jota länsimaissa on totuttu kuuntelemaan. Myös Suomessa K-popilla on vannoutunut fanikunta. K-pop on ilmiö, jossa hurmaavat K-pop-tähtien uskomattomat tanssiliikkeet, suloinen ulkonäkö ja tarttuvat melodiat ja kertosäkeet.

Audiovisuaaliset elementit ovatkin K-popin suurinta antia. K-popilla onkin varsin suuri merkitys muodilla Aasiassa, sillä monia idoleita seuraavat sadattuhannet nuoret kopioivat omaan tyyliinsä elementtejä idoleiltaan. Tietyt pop-tähtienkin edistämät muoti-ilmiöt kuten ihon vaalentaminen ja silmäluomiin kohdistuvat kauneusleikkaukset ovat kuitenkin herättäneet kritiikkiä ihmisten keskuudessa.

K-popissa esiintyy sekä yksittäisiä balDavichiladeja laulavia tähtiä kuten Davichi, laulunsa itse kirjoittavia huippulahjakkuuksia kuten Lim Kim, syötävän suloisia tyttöbändejä kuten A-Pink, G.NA:n kaltaisia voimakkaiden ja rohkeasti seksikkäiden naisten kokoonpanoja, LeeSSangin kaltaisia hiphoppareita sekä pehmeitä ja suloisia poikabändejä kuten B1A4. Tämän hetken suurimpia nimiä korealaisessa pop-skenessä ovat muun muassa Big Bang, Wonder Girls, Rain sekä TVXQ, jotka tuntee varmasti lähes jokainen korealainen. Viime vuosina pinnalla ovat olleet myös muun muassa sellaiset yhtyeet ja artistit kuten CN Blue, SHINee, 2NE1, Kara, Ftisland, Miss A, Beast, 2 AM, 4 MINUTE, Super Junior ja MBLAQ. Nykyään monet länsimaisetkin tuottajat ja sanoittajat ovat ryhtyneet tekemään yhteistyötä K-poppareiden kanssa, josta esimerkkinä mainittakoon kaikkien tuntemat Kanye West, Snoop Dogg ja Akon, jotka ovat työskennelleet Korean suurimpien K-pop-idoleiden kanssa.

Modernissa K-popissa viljellään runsaasti englanninkielisiä sanoja, vaikka suurin osa lauluista lauletaankin enimmäkseen korean kielellä. Englannin kielen osuus on kuitenkin kasvanut reippaasti viimeisen vuosikymmenen aikana, sillä siinä missä vielä 2000-luvun alussa alle viidennes K-pop-kappaleista oli nimeltään englanninkielinen, on tällaisten laulujen osuus nykyään noin puolet kaikista K-popin uusista kappaleista. Kuten edellisessä kappaleessakin voi huomata, käytetään K-popissa myös artistien ja yhtyeiden nimissä runsaasti englannin kieltä. Näin pyritään ottamaan haltuun mahdollisimman suuri fanikunta ympäri maailmaa.