Eri hiustyylit popmusiikissa

Kulttuuriset vaikutukset, joita popmusiikki on tuonut vuosien saatossa, tulevat vuosi vuodelta paremmin näkyville. Musiikki, televisio, julkisuuden henkilöt ja media kaikki muokkaavat ihmisten tyyliä alituiseen. Tätä kehitystä on tapahtunut oikeastaan siitä asti, kun popmusiikki ja moderni media ovat alkaneet kehittymään. Suurimmassa osassa ihmisistä trendit näkee helposti. 70-luvulla todella räikeät hiustyylit ja raskas meikki esimerkiksi olivat todella yleisiä katukuvassa. Tämän tyylin inspiraationa oli sen ajan rock- ja popmusiikin tunnetuimmat tähdet, kuten Bonnie Tyler ja Led Zeppelin.

Popmusiikista puhuttaessa on huomattavissa, että sieltä imetään vielä nykyisinkin paljon vaikutuksia ihmisten ulkomuotoon. Kaikista parhaiten tämän voi nähdä ihmisten hiustyylien kohdalla. Hyvänä esimerkkinä on Justin Bieberin hiustyylin yleistyminen miesten joukossa hänen uransa alkuaikoina. Nykyään tyyliä sanotaan usein erääksi rumimmista hiustyyleistä, mitä on ollut suosittuna moneen vuoteen, mutta se osoittaa hyvin, miten artistien fanit pyrkivät usein näyttämään mahdollisimman paljon artisteilta ja samaistumaan heidän elämäänsä mahdollisimman monipuolisesti.

PrintPopmusiikista syntyneitä vaikutteita hiustyylien kohdalla on tänä päivänä nähtävissä esimerkiksi nuorten joukossa todella suositun “ananastukan” kohdalla. Se on lähtenyt liikkeelle aluksi jalkapalloilija David Beckhamin ja maailman erään tunnetuimman pop-artistin, Justin Timberlaken pitämänä. Monet ihmiset ovat pitäneet tästä tyylistä ja sen suosio räjähti varsinkin sen jälkeen, kun tyyli nähtiin Brad Pittillä elokuvassa Fury. Tämänkin tyylin taustalla oli kuitenkin popmusiikkin eräistä tunnetuimmista artisteista, jolla on nyt ollut ananastukka hyvän tovin verran.

On siis hyvin helppo vetää johtopäätelmä, että popin ja erilaisten ajankohtaisten trendien välillä on todella vahva yhteys, joka tuntuu tulevan vahvemmaksi vuosi vuodelta. Uudet trendit lähtevät leviämään jatkuvasti nopeammalla tahdilla varsinkin teknologian kehittymisen myötä. Nykyään kuva uudesta, kenen tahansa julkkiksen uudesta hiustyylistä löytyy todennäköisesti kuva jo muutaman sekunnin sisällä. Kun tämä kuva lähtee sitten liikkumaan sosiaaliseen mediaan, alkaa trendi nopeaa leviämään ihmisten joukossa. Kaikki tyylit ja trendit eivät välttämättä pysy kovin kauaa ihmisten mielissä, mutta esimerkiksi edellä mainittu ananastukka on vielä tänä päivänäkin suosittu nuorten joukossa ja tulee todennäköisesti pitämään suosionsa vielä pitkän aikaa.