90-luvun pop-tähtiä

90-luvulla eläneet muistavat vielä varmasti varsin elävästi sen, kuinka silloin elettiin pop-musiikin kultakautta. Aikaa leimasivat ihastuttavat poika- ja tyttöbändit sekä napapaidat. Lähes joka vuosi pinnalle nousi uusia pop-tähtiä, jotka saivat miljoonat fanit ympäri maailmaa huokailemaan ihastuksissaan sekä laulamaan ja tanssimaan täysillä kyseisen artistin kappaleita.

Christina AguileraPinnalla olivat useammat hemaisevat nuoret popparinaiset, jotka saivat ihailijoita niin nuorista naisista kuin pikkutytöistä, mutta myös monet pojat kuuntelivat naispuolisten pop-idoleiden musiikkia ja katselivat heidän musiikkivideoitaan mielellään. Esimerkkejä 90-luvun kuumimmista nimistä naispoppareiden osalta ovat tietenkin Britney Spears ja Christina Aguilera, jotka molemmat aloittivat uransa Mickey Mouse Clubista ja tekivät useita supersuosittuja hittejä. Britney Spearsin Baby One More Timesta tuli kaikkien aikojen parhaiten myynyt debyyttialbumi ja myös Aguileran läpimurtohitti Genie in a Bottle sekä myöhemmin julkaistut Come On Over Baby ja I Turn To You keikkuivat hittilistojen kärjessä pitkään. Kolmas suuri nimi naispuolisten pop-tähtien joukossa 90-luvulla oli Jessica Simpson, joka keskeytti lukio-opintonsa keskittyäkseen uraansa. Simpson tehtaili lukuisia tunnettuja kappaleita 90-luvun lopussa, mutta nykyään hänet tunnetaan menestyvänä muotisuunnittelijana. Pop-tähtien kuulumisia tänä päivänä on mukava seurata ja muistella samalla menneitä.

Voisiko 90-luvun popista puhuakaan, ellei esille nostaisi ajalle tyypillisiä poikabändejä? Kiistatta tunnetuin näistä on tietenkin Backstreet Boys, jonka jäsenet Nick Carter, Brian Littrell, Howie Dorough, Kevin Richardson ja A.J. McLean hurmasivat tyttöjä ympäri maailmaa. 90-luvulla tämä poikaviisikko julkaisi kolme albumia, joita olivat Backstreet Boys, Backstreet’s Back sekä Millennium. Vielä tänäkin päivänä yhtye on parhaiten myynyt poikabändi historiassa, sillä se onnistui myymään huikeat 130 miljoonaa albumia. Toinen huippusuosittu poikabändi 90-luvulta on ‘NSync, joka myi niin ikään kymmeniä miljoonia albumeita. Tämän vuonna 1995 muodostuneen yhtyeen tunnetuin nimi on epäilemättä Justin Timberlake, joka vaikuttaa vahvasti edelleen musiikissa sooloartistina ja tuottajana vielä tänäkin päivänä. Kolmas ihmisiä suuresti 90-luvulla ihastuttanut poikabändi kokoonpano oli kolmesta veljeksestä koostuva bändi nimeltään Hanson. Isaac, Taylor ja Zac Hanson olivat vasta varhaisteinejä noustessaan kirkkaimpien tähtien joukkoon, mutta tästä huolimatta yhtye otti suvereenisti haltuunsa hittilistat sellaisilla kappaleilla kuin MMMBop sekä Middle of Nowhere.